Olcsó, kihagyhatatlan használt autó? Lehet, hogy árvízkáros kocsival próbálkoznak az eladók2Fénykép© sonline.hu

Olcsó, kihagyhatatlan használt autó? Lehet, hogy árvízkáros kocsival próbálkoznak az eladók

, 5 hír, 0 oldalnézet

Az éghajlatváltozás okozta heves esőzések és komoly áradások világszerte autók ezreit érintik minden évben. Ezeknek a járműveknek egy részét helyrehozzák, majd más országokban értékesítik. A carVertical autóipari adatszolgáltató cég szerint olykor igen nehéz megállapítani egy járműről, hogy korábban elöntötte a víz, ráadásul bizonyos problémák csak jóval a káresemény után jelentkeznek - írja az Origo.

Számos árvízkáros autó érkezik külföldről vagy az Egyesült Államokból, de akár Európából. Az áradások azokat az országokat – például Franciaországot, Németországot, Olaszországot és Belgiumot – is sújtják, amelyek nagy számban szállítanak használt autókat Kelet-Európába. A víz károsíthatja az autók elektromos rendszerét, motorját és különféle mechanikai alkatrészeit. Hiába szárítják ki és hozzák helyre az eladók az árvízkáros autót, a beázás egyes következményei sok esetben csak hónapokkal később jelentkeznek.

Tekintettel arra, hogy a vásárlók többsége óvakodik az árvízkáros járművektől, a gátlástalan eladók igyekeznek eltitkolni ezt a tényt, hiszen jóval nehezebben vagy jelentősen olcsóbban tudnák csak eladni.