Orbán Viktor sajtófőnöke szerint Iványi Gábor hazudik, ami nem szép egy paptól3Fénykép© hirado.hu

Orbán Viktor sajtófőnöke szerint Iványi Gábor hazudik, ami nem szép egy paptól

, 4 hír, 0 oldalnézet

A magyar kormány egyházüldözést folytat, talán éppen a mellettünk megnyilvánuló egyre erőteljesebb kiállás miatt - jelentette ki a Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) vezetője azon a fővárosi, a Blaha Lujza téren rendezett péntek délutáni demonstráción, amelynek célja az Oltalom Karitatív Egyesület, de leginkább a hatszáz diák mellett, akiknek iskoláit egyik napról a másikra záratta be a magas rezsitartozásra hivatkozva a budapesti, illetve a szegedi kormányhivatal.

Iványi Gábor szerint a kabinet megpróbálja fölszámolni a rendszerváltás hajnalán létrehozott állami feladatokat átvállaló intézményeiket, és ellehetetleníti a mintegy fél évszázados múltra visszatekintő egyházuk életét, működését. Megköszönte a színpadra lépő művészek kiállását, akik jelenlétükkel demonstrálnak „a gyerekek sorsát és igényeit semmibe vevő embertelen és értelmetlen intézkedések ellen”. Közölte azt is, hogy ő csupán vendég, mivel ezt a demonstrációt a civilek szervezték.

A rövid beszéd után Mácsai Pál lépett a színpadra, Nagy Zsolt színművész pedig azt közölte, hogy ő Iványi Gábor, csakúgy, mint a téren mindenki. – Ha Iványi Gábort most megölik, kirakják, akkor vége a szolidaritásnak. Egy ember, aki erre tette fel az életét, és azokkal az emberekkel foglalkozott, akiket leszarnak, leköpnek, lehugyoznak - fogalmazott.