Oroszország szerint a Gáza elleni izraeli légitámadások sértik a nemzetközi jogot4Fénykép© hirado.hu

Oroszország szerint a Gáza elleni izraeli légitámadások sértik a nemzetközi jogot

, 6 hír, 0 oldalnézet

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint a Gázai övezet elleni légitámadások sértik a nemzetközi jogot, és megvan annak a veszélye, hogy évtizedeken át húzódó katasztrófához vezetnek. Lavrov erről a BelTA fehérorosz állami hírügynökségnek adott interjúban beszélt.

"Amikor elítéljük a terrorizmust, kategorikusan elutasítjuk, hogy valaki a nemzetközi humanitárius jog normáit megsértve reagáljon a terrorizmusra, beleértve azt, hogy válogatás nélkül támadjon olyan célpontokat, ahol köztudottan polgári személyek vannak jelen, közöttük a foglyul ejtett túszok" - jelentette ki Szergej Lavrov.

Lehetetlen elpusztítani a Hamász iszlamista palesztin szervezetet - amit Izrael ígért - anélkül, hogy elpusztítanák Gázát a civil lakosainak többségével együtt - tette hozzá az orosz külügyminiszter. "Ha Gázát lerombolják és a 2 millió lakosát elűzik, mint ahogyan egyes izraeli és külföldi politikusok javasolják, ez több évtizedes, ha nem évszázados katasztrófához vezet" - figyelmeztetett Szergej Lavrov.