Potápi Árpád János: Megjelentek a Kőrösi Csoma Sándor-program és a Petőfi Sándor-program idei felhívásai2Fénykép© beol.hu

Potápi Árpád János: Megjelentek a Kőrösi Csoma Sándor-program és a Petőfi Sándor-program idei felhívásai

, 6 hír, oldalnézet

Részletek és jelentkezés a kulhonimagyarok.hu oldalon.

Hajrá, fiatalok és idősebbek egyaránt, várjuk a jelentkezőket!

- zárta nyilatkozatát Potápi Árpád János.

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága szombaton azt közölte az MTI-vel, hogy a 2024/2025. évi felhívás keretében a Kőrösi Csoma Sándor Program esetében az északi félteke országaiba lehet pályázatot benyújtani, a Petőfi Sándor Program keretében pedig a szomszédos országok szórványmagyar vidékeire utazhatnak ösztöndíjasok.

A felhívásban kiemelték, hogy a programra jelentkezők négy feladatkör közül választhatnak a jelentkezés benyújtásakor: cserkésztevékenység, hagyományőrzés (népzene, néptánc, népi kézművesség), oktatói és nevelői munka, valamint közösségi, sport-, média- és kulturális tevékenység ellátása.

A Kőrösi Csoma Sándor Program friss felhívásának célterületei: Amerikai Egyesült Államok, Európa (Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észak-Macedónia, Finnország, Franciaország, Hollandia, Írország, Izland, Lengyelország, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország), Izrael, Kanada és Törökország.