Puskás-Suzuki Kupa: ismét a Real Madrid diadalmaskodott5Fénykép© hirado.hu

Puskás-Suzuki Kupa: ismét a Real Madrid diadalmaskodott

, 8 hír, 0 oldalnézet

A 2024-es Puskás-Suzuki Kupát a Real Madrid nyerte, amely a fináléban hátrányból fordítva nyert 2–1-re a Sporting ellen. A bronzmérkőzést a házigazda Puskás Akadémia játszotta a Juventusszal, 1–1-es döntetlen után tizenegyesekkel az olasz csapat győzött.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapítója a finálé után az M4 Sportnak elmondta, amikor Mezey Györggyel megálmodták a tornát, az volt az elgondolás, hogy olyan külföldi csapatokat hívjanak meg, amelyek alkalmasak megmutatni azt, hogy hol tart a magyar utánpótlás, azon belül is a Puskás Akadémia és a Honvéd.

A kormányfő hozzátette, a nemzetközi mezőny arra is alkalmas, hogy az európai stílusok keresztmetszetét ábrázolják: a brit stílust a Rangers, a németalföldit a Genk, a délit pedig a Real Madrid és a Juventus képviselte. „Minden stílushoz képest fel tudtuk mérni, hogy hol tartunk, és fel tudtuk tenni azt a kérdést is, hogy van-e a Puskás Akadémiának és a Honvédnak valami fajta magyaros jegyeket mutató saját stílusa – ebből még keveset látunk, itt még sok tennivaló van, mert ugyan pariban vagyunk, de hogy mitől magyar a mi futballunk, arra most még nehéz válaszolni.”