Rendkívüli intézkedésekkel készül az Air France az olimpiára4Fénykép© hirado.hu

Rendkívüli intézkedésekkel készül az Air France az olimpiára

, 5 hír, 0 oldalnézet

A párizsi olimpiai játékok hivatalos partnereként az Air France első számításai szerint az olimpikonok átlagosan 15, a paralimpikonok 35 százalékát, valamint a kísérő személyzet, a sportdiplomaták, nemzetközi szervezők 13 százalékát szállítja majd főleg az Egyesült Államokból, Brazíliából, Olaszországból és Japánból.

A nyári időszakban a légitársaság a 2019-es szinttel megegyező számú utast, naponta mindegy 125 ezer embert szállíthat, az olimpia nyitása előtt és zárása után viszont ennél jóval nagyobb forgalomra készül. Az Air France várhatóan az Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból, Olaszországból, Németországból és Japánból viszi a legtöbb szurkolót Párizsba. Ebben az időszakban ezért a Charles de Gaulle-repülőtérre érkező utasok aránya az átszállókhoz képest meghaladja majd a 60 százalékot. Normál időszakban arányuk kiegyenlített.

A megnövekedett forgalom minél zökkenőmentesebb kiszolgálása érdekében a közel 200 repülőgépből álló aktív repülőgépflotta összes példányát forgalomba adja az Air France, illetve minden eddiginél többet helyez készenlétbe: 7 darab szélestörzsű és 8 keskenytörzsű gép áll majd rendelkezésre meghibásodás, menetrendi anomália esetén.