Southgate bevallotta, az eddigi kísérletek részben kudarcot vallottak© sonline.hu

Southgate bevallotta, az eddigi kísérletek részben kudarcot vallottak

, 4 hír, oldalnézet

Gareth Southgate szövetségi kapitány együttese a szerbek 1-0-ás legyőzésével kezdte az Eb-t, majd Dániával (1-1) és Szlovéniával (0-0) is döntetlent játszott. Az angol sajtó többször is megkérdőjelezte a csapat összeállítását – a szakvezető bevallotta, hogy az eddigi kísérletek részben kudarcot vallottak -, és a szurkolók is élesen bírálták a kedvencek enervált és gyakran ötlettelen támadójátékát.

A 2020-ban ezüstérmes szigetországiak - akik sorozatban ötödször jutottak be az Eb kieséses szakaszába - várhatóan kezdőként vetik be a legutóbb remeklő Kobbie Mainoo-t, míg a várakozásoktól elmaradt Trent Alexander-Arnold és Conor Gallagher helye egyre kevésbé tűnik biztosnak. A kritikák ellenére Southgate aligha fog változtatni a Saka, Bellingham, Foden, Kane támadó formáción.

A borúlátóbb angol lapok már a szakvezető utolsó meccseként emlegetik a vasárnapi nyolcaddöntőt.

A szlovákok ugyanakkor az Eb első meglepetését szolgáltatták a világranglistán 42 hellyel előrébb rangsorolt belgák 1-0-ás legyőzésével - aztán jött a 2-1-es vereség Ukrajnától és az 1-1 Romániával -, és Ondrej Duda szerint az angolok is sebezhetők.