Szentkirályi Alexandra: a Városliget nem irigykedő károgástól, hanem konstruktív építőmunkától lesz jobb2Fénykép© kemma.hu

Szentkirályi Alexandra: a Városliget nem irigykedő károgástól, hanem konstruktív építőmunkától lesz jobb

, 6 hír, oldalnézet

A Városliget nem irigykedő károgástól, hanem konstruktív építőmunkától lesz jobb, szebb, zöldebb és egészségesebb – mondta Szentkirályi Alexandra a Facebook-oldalán szombaton közzétett videóban. A Fidesz budapesti elnöke felidézte, hogy Karácsony Gergely főtájépítésze szerint a Városliget „gonosz terv és amúgy is hülyeség”.

Mint írtuk, Bardóczi Sándor tájépítész az új Nemzeti Galéria építéséről – amelyet Szentkirályi Alexandra szavai szerint épp nemrég a világ legjobb turisztikai fejlesztésének választottak – úgy fogalmazott, hogy „hülyeségre mindig van pénz” és amúgy is „gonosz terv ez”.

A frakcióvezető megjegyezte, hogy a Városliget pár napja újabb háromezer négyzetméter zöldfelülettel gazdagodott, emellett idén megújult a KRESZ park is. Hamarosan elindul a Magyar Zene Háza mögötti zöldfelület fejlesztése, valamint megkezdődik az új Nemzeti Galéria építése is, „ami tovább fogja gazdagítani a Liget eddig is színes kulturális életét” – sorolta a fideszes politikus.