Szijjártó Péter Szentpétervárra utazik6Fénykép© index.hu

Szijjártó Péter Szentpétervárra utazik

, 11 hír, 0 oldalnézet

Csütörtökön egy napra Oroszországba utazik Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, hogy részt vegyen a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon és kétoldalú tárgyalásokat folytasson – tudta meg az atv.hu.

A lap értesülései szerint csütörtökön egy napra Oroszországba utazik Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Az  információt Paczolay Máté külügyi szóvivő is megerősítette, és elmondta: Szijjártó Péter idén is részt vesz a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon, mert Magyarország energiaellátása továbbra sem ideológiai vagy politikai, hanem fizikai kérdés.

Mint fogalmazott, a magyar külügyminiszter nem csak Brüsszelben vagy New Yorkban szólal fel a béke mellett, hanem Oroszországban is, hiszen éppen tavaly Szentpéterváron mondta el orosz közönség előtt is, hogy a magyarok békét szeretnének és szorgalmazta a béketárgyalások mielőbbi megkezdését. Hozzátette, Szijjártó tavaly egyedüli európai uniós külügyminiszterként utazott Oroszországba és érvelt a béke mellett, mert álláspontja szerint, ha nem tudjuk nyitva tartani a kommunikációs csatornákat, akkor feladjuk a béke reményét is.