Tarr Zoltán elvállalta, hogy Magyar Péter pártjának EP-jelöltje legyen© nepszava.hu

Tarr Zoltán elvállalta, hogy Magyar Péter pártjának EP-jelöltje legyen

, 6 hír, 0 oldalnézet

„Ameddig rajtam áll, mindenképpen próbálom elkerülni, hogy politikus legyek” – nyilatkozta Tarr Zoltán református lelkész, volt zsinati tanácsos nem egészen két hete a Népszavának, miután felszólalt a Kossuth téren, a Magyar Péter által meghirdetett tömegdemonstráción. Ezt követően elbocsátották állásából, egy minisztériumi háttérintézményből. Magyar Péter erre felajánlotta számára pártja, a TISZA Párt EP-listájának harmadik helyét.

Tarr Zoltán lapunknak megerősítette, hogy elfogadta a felkérést: tehát mégis politikus lesz.

Próbaidőn volt, amikor munkahelyéről indoklás nélkül elküldték. Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója azonban egyértelművé tette, hogy eltávolításának politikai okai voltak. Tarr Zoltán egyelőre szakértőkkel konzultál, még nem tudja, indít-e munkaügyi pert. Lelkészként jelenleg „rendelkezési állományban van”, nem teljesít gyülekezeti szolgálatot, így megfelel a politikai szerepvállalást és az egyházi tisztséget kizáró belső összeférhetetlenségi szabályoknak.

Ettől még kérdés: miért változtatta meg ilyen rövid időn belül a véleményét? Tarr Zoltán úgy érzi, hogy nem tért el a korábban mondottaktól. „Gyorsan változik a helyzet, állandóan idomulnunk kell a minket körülvevő valósághoz. És a valóság része volt az a hihetetlen mértékű támogatás, felém irányuló bizalom, amit a megszólalásom és az elbocsátásom után kaptam.