Tőzsdére lépett a Budapesti Értéktőzsde3Fénykép© portfolio.hu

Tőzsdére lépett a Budapesti Értéktőzsde

, 4 hír, 0 oldalnézet

A nyilvános piacra lépést a BÉT székházában, ünnepélyes kereskedésindító csengetés keretében üdvözölték a hazai tőkepiac meghatározó szereplői: a rendezvényen Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, Varga Mihály, pénzügyminiszter, Patai Mihály, az MNB alelnöke és a BÉT elnöke, valamint Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója is beszédet tartott.

A BÉT tőzsdére lépése összhangban áll a hazai tőkepiac fejlesztését célzó stratégiával, hosszú távon fenntartható, az értékteremtést támogató működési környezetet biztosít a hazai tőkepiac központi szereplője számára, valamint a többségi tulajdonos, a Magyar Nemzeti Bank törekvését is támogatja, hogy új befektetőket vonjon be a tőzsde tulajdonosi körébe.

Matolcsy György jegybankelnök a rendezvény nyitó előadásában hangsúlyozta a tőkepiacok fontosságát egy fenntartható és versenyképes Magyarország érdekében, hiszen a jövő megnyeréséhez olyan nemzetközi piacon is versenyző hazai vállalatokra van szükség, akik az innovációhoz szükséges forrásokra a hazai tőkepiacok segítségével tehetnek szert. Matolcsy György szerint a továbbra is hazai kézben maradó tőzsde pedig az új magyar gazdaság modell kulcsintézménye.