Úton vannak a mentők Suhajda Szilárdért3Fénykép© magyarnarancs.hu

Úton vannak a mentők Suhajda Szilárdért

, 5 hír, 0 oldalnézet

A Mount Everesten lévő Suhajda Szilárdért pénteken elindult egy mentőcsapat, amely még úton van. Új hírt akkor közölnek a magyar hegymászóról, ha befejeződött a mentése, ez akár egy napba is beletelhet – erről szól Suhajda Facebook-oldalán a szombatra virradó éjszakán közzé tett legutóbbi bejegyzés.

„Továbbra is a híreket várjuk Szilárdról. Igazán köszönjük azt a nagyfokú érdeklődést, ami Szilárd expedícióját övezi. Nagyon szeretnénk mindenkit folyamatosan tájékoztatni, de jelenleg a helyzet tisztázása köti le minden erőnket. Egyelőre nem szeretnénk minden apró részletet közölni a jelenleg zajló mentéssel kapcsolatban, mert azok csak felesleges találgatások táptalaját képezik. A serpák jelenleg is úton vannak a Hillary-lépcső irányába, vagyis abba az irányba, ahol Szilárdot legutoljára látták” – olvasható az oldalon.

A Suhajda Szilárdot segítő csapat csütörtökön tudta meg, hogy a hegymászó 8780 méter magasan, a Hillary-lépcső alján van. Hegymászók mondták el, hogy elmentek mellette, a ruhája alapján azonosították, életben volt, de fagyási sérüléseket láttak rajta, és a magashegyi agyödéma jeleit.