Vádat emeltek a gyerekeket bántalmazó iskolaigazgató ellen3Fénykép© 168.hu

Vádat emeltek a gyerekeket bántalmazó iskolaigazgató ellen

, 5 hír, 0 oldalnézet

Gyerekek bántalmazása miatt vádat emeltek a volt budapesti iskolaigazgató, fideszes polgármester ellen – olvasható a 24.hu-n. Mint írják, Putnoki Zsolt volt, hogy 45 percen keresztül, feltartott kézzel térdepeltetett egy iskolás gyereket és többeket testileg is bántalmazott. A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség hétrendbeli, kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a pedagógussal szemben.

Újkenéz korábbi fideszes polgármesteréről 2018-ban tanárok és szülők is azt állították, hogy több gyereket, köztük egy kislányt megütött, illetve hogy a bántalmazásokat minden esetben roma gyerekek szenvedték el. Az utolsó eset 2018. április 13-án történt, amikor Putnoki kettesben maradt egy 13 éves roma fiúval az igazgatói irodában. A szobában a konfliktus tettlegességig fajult, az igazgató pedig feljelentette a diákot. Később viszont – feltehetően a tanárok beszámolói alapján – kiskorú veszélyeztetése miatt az igazgató ellen is nyomozást rendeltek el.

A gyerekkel szembeni eljárást végül hamar megszüntette a nyomozó hatóság, az igazgató ellen pedig végül idén májusban vádat emeltek.