Változatlanul a Fidesz–KDNP vezeti a pártversenyt júliusban is© kemma.hu

Változatlanul a Fidesz–KDNP vezeti a pártversenyt júliusban is

, 4 hír, oldalnézet

Változatlanul a Fidesz-KDNP vezeti a pártversenyt júliusban is: egy országgyűlési választáson a szavazatok 47 százalékát szerezné meg, ami ugyan 2 százalékponttal magasabb, mint júniusi európai parlamenti választási eredménye, de valójában hibahatáron belüli elmozdulás. Mindeközben úgy tűnik, hogy révbe ért a baloldali térfél tavaszi átrendeződése. A TiszaTiszaTisza Párt 29 százalékos támogatottsággal rendelkezik (júniusban közel 30 százalékot ért el), a DK-MSZP-P koalíciója pedig megismételné az EP-választáson elért 8 százalékos eredményét.

A Mi Hazánk Mozgalom magabiztosan a bejutási küszöb felett áll, akár 9 százalékot is elérhetne egy most vasárnapi országgyűlési választáson (az EP-választáson közel 7 százalékot ért el). Az EP-választáson mandátumot nem szerző pártok közül a Kétfarkú Kutya Pártnak lenne a legnagyobb esélye (5 százalék) bejutni a parlamentbe (júniusban közel 4 százalékot ért el), ugyanakkor a többi ellenzéki mikropárt támogatottsága már együttesen is csak 2 százalék (az EP-választáson még 7 százalék felett voltak).

Egy esetleges országgyűlési választás potenciális kormányfőjelöltjei közül egyértelműen Orbán Viktort tartják a magyarok a legnagyobb arányban (49 százalék) Magyarország vezetésére a legalkalmasabbnak.