Véget ért a történelmi holdmisszió6Fénykép© borsonline.hu

Véget ért a történelmi holdmisszió

, 15 hír, 0 oldalnézet

Nagyon nehéz az élsportolóknak kimondaniuk, hogy itt a vége, most már átnyergelnek a civil életre. Mijaín López kubai birkózó Párizsban úgy győzött a kötöttfogású birkózás nehézsúlyú kategóriájában 41 évesen, és lett ötszörös olimpiai bajnok (!), hogy a riói játékok után, vagyis hét év alatt ez volt a negyedik versenye. Tokió és Párizs között pedig egyszer sem mérette meg magát, de valahogy mégsem tudott elszakadni a sportágától. López a döntője után azonban most kifűzte a cipőit, és otthagyta őket szőnyegen, jelezve, hogy tényleg ez volt az utolsó mérkőzése, elköszön.

A kubai óriás este tiszta sor, a visszavonulásokról szóló és az olyan bejelentésekkel, hogy az illető lemondja a válogatottságot, azonban csínján kell bánni. A még Pekingből (2008) olimpiai bajnok vízilabdázónk, a 37 éves Varga Dénes júniusban arra jutott, hogy Párizsban játssza az utolsó mérkőzését, az elveszített bronzmeccsünk után azonban visszakozott.

Mint megjegyezte, klubszinten még szívesen pólózna. Azt követően, hogy női pólósaink megszerezték az ötödik helyet, Vályi Vanda az M4 Sportnak könnyek között mondta, hogy ezzel a meccsel lezárta pályafutását, és mindent köszön a társainak. Ám a 25 éves, Tokióban olimpiai bronzérmes játékos estére meggondolta magát.