Veszekedésbe fulladt Olaf Scholz kínai látogatása5Fénykép© hirado.hu

Veszekedésbe fulladt Olaf Scholz kínai látogatása

, 6 hír, 4 oldalnézet

Olaf Scholz német kancellár sanghaji látogatása során felszólította a kínai kormányt, hogy a tisztességes verseny fennmaradása érdekében csökkentse az agresszív támadásokat az európai piaccal szemben, és kezelje jobban a nyugati cégeket. Az amerikai pénzügyminiszter múlt heti találkozóján elhangzottakhoz hasonlóan azonban a kínai vezetés elutasította a vádakat – írta a Bloomberg.

Scholz, aki olyan német cégek vezetőivel utazik, mint a Siemens, a BMW és a Mercedes-Benz, azért van Kínában, hogy átadja Brüsszel üzenetét: ha Peking nem hallgat az európai figyelmeztetésekre, és nem hagy fel a diszkriminatív üzleti gyakorlataival, akkor az Európai Uniónak nem lesz más választása, mint fokozni a védelmi mechanizmusokat az ázsiai nagyhatalommal szemben.

A versenynek tisztességesnek kell lennie. Egyenlő feltételeket követelünk, csak annyit akarunk, hogy a vállalatainkat ugyanúgy kezeljék, ahogy mi a kínaiakat. Pekingnek fel kell lépnie a dömpingárukkal, a túltermeléssel és a szerzői jogok megsértésével szemben