1,2 millió dollárt nyert a bíróságon Robert de Niro asszisztense3Fénykép© blikk.hu

1,2 millió dollárt nyert a bíróságon Robert de Niro asszisztense

, 4 hír, 0 oldalnézet

A manhattani szövetségi bíróság esküdtszéke nemi diszkrimináció és munkahelyi megtorlások miatt 1,2 millió dollár megfizetésére kötelezte Robert De Niro cégét – számolt be a New York Post.

A színészt egykori asszisztense, Graham Chase Robinson 11 év közös munka után, 2019 októberében vádolta meg azzal, hogy hatalmával visszaélve és szexista módon viselkedett beosztottjaival. Robinson 12 millió dollárra perelte De Nirót, akiről egyebek mellett azt állította, hogy soha nem adott neki egy perc szabadságot sem, olyan feladatokat osztott rá, amelyek nem feleltek meg a beosztásának és nőként alulfizette. A színész már akkor tagadta a vádakat, amelyek hallatán önmagából kikelve kiabált a bíróságon.

Az esküdtszék két héten át tartó tárgyalássorozat után hozta meg döntését, amelynek során a 80 éves Oscar-díjas színész vallomást tett, és megpróbálta megcáfolni Robinson vádjait. Az esküdtek magát De Nirót nem, ugyanakkor cégét, a Canal Productionst mindkét vádpontban felelősnek találták, ezért a vállaltnak kétszer 632 ezer dollár kártérítést kell fizetnie Robinsonnak.