325 millió forint állami és EU-támogatást kapott eddig a Simonka-per elsőrendű vádlottja4Fénykép© magyarnarancs.hu

325 millió forint állami és EU-támogatást kapott eddig a Simonka-per elsőrendű vádlottja

, 5 hír, 0 oldalnézet

Simonka György, a felesége és az unokahúga is évről évre kapja a vissza nem térítendő 10-10 milliós földalapú agrártámogatásokat, miközben a volt fideszes politikusra 850 millió forintos vagyonelkobzást kért az ügyészség – írta meg a 24.hu. A bűnszervezetet épp a zöldség-gyümölcs termelői csoportok számára igényelhető támogatások jogellenes megszerzésével vádolják, a per indulása óta az elsőrendű vádlott többször is vissza nem térítendő állami és európai uniós támogatást kapott.

Mint ismert, Simonka György Békés megyei fideszes országgyűlési képviselőt és 32 társát bűnszervezetben elkövetett, 1,4 milliárd forintnyi károkozással vádolják. A vádhatóság Simonka Györgyöt tartja a bűnszervezet irányítójának, ennek ellenére a kormánypárti politikus csak az ügy harmadrendű vádlottja. Az ügy elsőrendű vádlottja Simonka György barátja és üzlettársa, Kékessy Mihály György, aki már tavaly is 165 millió forint állami és uniós támogatást vett fel.

A vádhatóság egyébként Simonkát tartja a bűnszervezet irányítójának, de a volt politikus csak az eljárás harmadrendű vádlottja, a sorban megelőzi őt a vád középpontjában álló Magyar Termés TÉSZ Kft. és Paprikakert TÉSZ Kft. egykori ügyvezetője. Az előbbi társaságot korábban Kékessy Mihály György elsőrendű vádlott vezette.