A határvédelem most fontosabb, mint bármikor5Fénykép© hirado.hu

A határvédelem most fontosabb, mint bármikor

, 7 hír, oldalnézet

Amellett, hogy meg kell védeni a magyar emberek biztonságát, meg kell védeni a magyar emberek egészségét is – mondta Farkas Örs Bácsalmáson. Ugyanitt Németh Szilárd kijelentette, az illegális migráció szinte kéz a kézben jár a koronavírussal.

A migrációs nyomás folyamatos erősödése mellett a koronavírus-járvány következményeivel is számolni kell, így a határvédelem most fontosabb, mint bármikor - jelentette ki a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője. Farkas Örs a bácsalmási határőrizeti kerítésnél úgy fogalmazott: amellett, hogy meg kell védeni a magyar emberek biztonságát, meg kell védeni a magyar emberek egészségét is.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára hangsúlyozta: mára egyértelművé vált, hogy "az illegális migráció szinte kéz a kézben jár a koronavírussal". A négy Bács-Kiskun megyei határvédelmi bázis legfontosabb feladata éppen ezért a magyar és európai határok, gyakorlatilag a schengeni határok védelme, a magyar állampolgárok élet- és vagyonbiztonságának megőrzése, az ország belső békéjének biztosítása - tette hozzá.