Áder János látogatást tett a Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon2Fénykép© hirado.hu

Áder János látogatást tett a Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon

, 5 hír, 4 oldalnézet

Látogatást tett Áder János köztársasági elnök pénteken a gödöllői V. Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon, ahol arról beszélt, hogy a rendezvény sokkal több mint egy filmfesztivál, mert egyre terebélyesebb a kiállítótér, ahol a kisgyermekek és fiatalok számára is közérthetően megjelenítik a környezetvédelem, a fenntarthatóság vagy a víztisztaság problémáját és kézzelfoghatóan bemutatják azt, hogy lehet megóvni környezetünket.

Áder János köztársasági elnök (b1) és Hankó Gegely, a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége ügyvezető igazgatója a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválhoz kapcsolódó kiállításon 2019. május 24-én. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A köztársasági elnök a filmszemle helyszíneinek megtekintése után hangsúlyozta: idén minden eddiginél többet, csaknem 1500 filmet neveztek be, ez pedig jól mutatja a gödöllői mustra egyre növekvő rangját. Példaként említette, hogy a világhírű alkotó, David Attenborough harmadik alkalommal van jelen Gödöllőn vagy saját produkcióval, vagy a részvételével készült filmmel.