Aleksander Ceferin: a barcelonai ügy nagyon súlyos3Fénykép© index.hu

Aleksander Ceferin: a barcelonai ügy nagyon súlyos

, 5 hír, 0 oldalnézet

Az UEFA illetékes testülete a múlt hónapban hivatalos vizsgálatot indított jogi összeférhetetlenség megsértése miatt, mert a katalán klub állítólag olyan cég számára utalt 2001 és 2018 között összesen 7,3 millió eurót (jelenlegi árfolyamon 2,75 milliárd forintot), amelynek Jose Maria Enriquez Negreira, a Spanyol Labdarúgó-szövetség játékvezetői bizottságának akkori alelnöke volt a tulajdonosa. Ceferin az Ekipe SN című szlovén lapnak elmondta, két ok miatt sem nyilatkozhat erről bővebben.

Először is azért, mert van egy független fegyelmi bizottságunk. Másodszor pedig azért, mert nem foglalkoztam részletesen ezzel az üggyel. Viszont annyit mondhatok, hogy amennyire én értesültem, a helyzet rendkívül súlyos. Olyan súlyos, hogy véleményem szerint az egyik legkomolyabb a futballban, amióta részt veszek benne

– fogalmazott az Európai Labdarúgó-szövetség elnöke.

Arra is kitért, hogy bár a spanyol bajnokság szintjén az ügy elévülhetett, és versenyjogi következménye nem lehet, a spanyol polgári ügyészségnél folyamatban van az eljárás. „Ugyanez vonatkozik az UEFA-ra is, itt sincs semmi elévülés” – tette hozzá.