Alkoholszondás vizsgálatot kért kormánypárti képviselőknek a Parlamentben Bencsik János3Fénykép© blikk.hu

Alkoholszondás vizsgálatot kért kormánypárti képviselőknek a Parlamentben Bencsik János

, 5 hír, 3 oldalnézet

A parlamentben kedden este zajlott a vitája annak a törvényjavaslatnak ami megszüntetné a kulturális szférában dolgozók közalkalmazotti státuszát. A javaslatot az ellenzéki felszólalók élesen bírálták, de azt is kifogásolták eleve, hogy miért most, a veszélyhelyzet alatt kell egy ilyen fontos döntést átnyomni úgy, hogy éjjel vitáznak róla, és valódi egyeztetés a szereplőkkel pedig nem előzte meg a törvényjavaslat benyújtását. De volt egy képviselő, aki mást is kifogásolt ezen az éjszakai parlamenti vitán.

A parlamenti vita másnapján, szerdán a Jobbikból 2019 elején kilépett Bencsik János, jelenleg független országgyűlési képviselő Szondát a Parlamentbe! - címmel adott ki közleményt. Ebben a következőt írja:

"Kedd éjszaka, miközben a kulturális dolgozók jogfosztásáról folyt vita az Országgyűlésben, a kormánypárti képviselők a Ház méltóságát sértő módon harsányan mulattak, heherésztek, röhögcséltek. Viselkedésük annyira zavaró volt, hogy a levezető elnöktől kénytelen voltam alkoholszondás vizsgálatot kérni, hogy kiderüljön: kik használják a bezárt kocsmák helyett tivornyázásra az Országházat.