Anne Heche szervei számos ember életét megmenthetik3Fénykép© velvet.hu

Anne Heche szervei számos ember életét megmenthetik

, 5 hír, 0 oldalnézet

Szokatlanul nagy sebességgel száguldva csapódott be egy házba Anne Heche autójával: a Mini Cooperből a tűzoltóknak kellett kivágnia a színésznőt, aki ekkor nemcsak eszméleténél volt, de még válaszolt is kérdésekre. A kórházba szállítást követően azonban kómába esett: anoxikus agysérülést szenvedett el, habár az első hírek még stabil állapotról szóltak, tévesen.

A baleset következményeként egy kétszintes ház vált lakhatatlanná. Heche vérében a híradások szerint drogot is találhattak – további vizsgálatokat is végeztek annak érdekében, hogy megállapíthassák, nem a kórházi kezelése közben neki beadott szereket érzékelte-e a vérteszt. A személye ellen folytatott eljárást ugyanakkor halálával egy időben megszüntették.

A baleset augusztus 5-én következett be – három nap múlva már kómában volt a színésznő, egy hét elteltével pedig agyhalottnak nyilvánították. A következő napokban már csak azért működtek az őt életben tartó gépek, hogy szerveinek adományozásáról dönthessenek az orvosok, majd amikor megtalálták a megfelelő recipienseket, Heche békésen halt meg. Azt, hogy hány ember kapja majd meg szerveit, vagy hogy mely szervek adományozása vált lehetségessé, a család nem közölte.