Az Egyesült Államokban megkezdődtek az illegális bevándorlók elleni razziák - Hírösszefoglaló3Fénykép© hirado.hu

Az Egyesült Államokban megkezdődtek az illegális bevándorlók elleni razziák - Hírösszefoglaló

, 6 hír, 2 oldalnézet

A pénzügyminiszter szerint a jövő évi költségvetés egyszerre segíti a bérek, a keresetek és beruházások növekedését, valamint a közterhek, az adók és az államadósság csökkentését. Varga Mihály a Kossuth rádióban azt mondta: a gazdaságvédelmi akciótervben további adók csökkennek és olyan új támogatások nyílnak, amelyek bővítik a vállalkozások hitellehetőségeit. Hozzátette: olyan költségvetést szeretne, amely hiány helyett többletet halmoz fel.

Eddig 34 millió eurót fordított a közel-keleti és afrikai iskolák, templomok és kórházak támogatására a kormány - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter a Süddeutsche Zetiung című müncheni lapnak azt mondta: a magyar kormány továbbra is azt vallja, hogy nem a problémát kell Európába hozni, hanem a segítséget odavinni, ahol a problémák vannak.

Közleményben tiltakozik a Szentendrei úti fakivágások ellen az MSZP. Mátyás király útjától a Pünkösdfürdő utcáig szinte az összes fát ki akarja vágatni a Fővárosi Önkormányzat. A párt azt kifogásolja, hogy erről a lakosságot és a kerületi önkormányzat képviselő-testületét sem tájékoztatták. A közlemény kiemeli: a munkálatok után nem változik az út szélessége és a jelenlegi vízelvezető árok is megmarad. A vágásra kijelölt fák jelentős része nem beteg, illetve jelenleg is kapubehajtó közelében helyezkedik el, így azok kivágása a parkolók kialakítása szempontjából sem indokolt.