Behozta gyenge nyitóhétvégéjét az új Star Wars-film2Fénykép© hirado.hu

Behozta gyenge nyitóhétvégéjét az új Star Wars-film

, 6 hír, 0 oldalnézet

A karácsonyi időszak alatt jelentősen be tudta hozni a Star Wars: Skywalker kora magát, gyenge nyitóhétvégéje után ugyanis csak karácsony napján 32 millió dollárnyi bevételt generált, írja a The Wrap.

Arról már írtunk, hogy a Star Wars Skywalker-sagát lezáró utolsó epizódja a nyitóhétvégén Amerikában 176 millió dollárt hozott, ami messze meg sem közelítette az előző részek 200 millió dollár feletti nyitását. Ennek ellenére a IX. rész így is az év egyik legsikeresebb filmje lett, amire a karácsonyi időszakban csak ráerősített az USA-ban:

A Wrap szerint így már nagy esélye van a filmnek behozni a lemaradását, ezzel pedig kompenzálnia a rossz nyitóhétvégéjét. A Skywalker kora globálisan eddig 725 millió dollárt termelt. Habár a karácsonyi időszakkal nőttek az esélyei, azért azt is fontos kiemelni, hogyha csak a nyitóhétvégét és a karácsonyi hétvégét (péntektől vasárnapig) nézzük, máris kevésbé tűnik sikeresnek a film: míg a nyitóhétvégén 176 millió dollárral kezdett, addig a második hétvégén csak 72 millió dollárt hozott.