Bemutatta sztárigazolását a Real Madrid© tv2.hu

Bemutatta sztárigazolását a Real Madrid

, 8 hír, oldalnézet

94 millió eurót fizettek ki a támadóért a madridiak.

Nagy nap volt a Real Madrid-szurkolók életében 2009. július 6-a, hiszen ezen a napon mutatták be a klub történetének egyik legnagyobb legendáját, Cristiano Ronaldót. A portugálért 94 millió eurót fizetett ki a királyi gárda a Manchester Unitednek, és akkor még csak remélni merte mindenki, hogy jó befektetés lesz. Ma már tudjuk: az volt.

Ronaldo két spanyol bajnoki címet, két Király-kupát és két Spanyol Szuperkupát nyert a blancókkal, emellett négyszer elhódította a Bajnokok Ligája-serleget, kétszer az UEFA-Szuperkupát és háromszor a FIFA-klubvilágbajnokságon is diadalmaskodott. Ráadásul miután 2008-ban megkapta élete első Aranylabdáját még manchesteri játékosként, 2013-ban, 2014-ben, 2016-ban és 2017-ben is ő lett a legjobb, immár új csapatában.

A portugál klasszis madridi bemutatására 80 ezer néző előtt került sor (ezelőtt csak Diego Maradonát fogadta ennyi ember a bemutatásakor, amikor 1984-ben a Napoli szurkolói teljesen megtöltötték a San Paolo Stadiont). ˝Teljesült életem egyik álma˝ – mondta a akkor az ünnepelt, majd együtt kiáltotta a közönséggel: ˝Viva Madrid!˝.