Bill Clinton, Donald Trump és András herceg neve is felbukkan az Epstein-ügy nyilvánosságra hozott dokumentumaiban6Fénykép© nepszava.hu

Bill Clinton, Donald Trump és András herceg neve is felbukkan az Epstein-ügy nyilvánosságra hozott dokumentumaiban

, 9 hír, 0 oldalnézet

Egy december 18-i bírósági végzésnek megfelelően nyilvánosságra hoztak Jeffrey Epstein amerikai üzletember és elítélt szexuális bűnelkövető peréből származó több száz oldalnyi dokumentumot. A CNN beszámolója szerint a dokumentumhalmaznak egyelőre még csak az első része jutott el a nyilvánosságig, de már most olyan nevek bukkantak fel bennük, mint Bill Clinton és Donald Trump volt amerikai elnökök, valamint András yorki herceg.

A cikk szerint a következő hetekben további dokumentumok bemutatása is várható, ezek összesen közel 200 nevet fognak érinteni, köztük Epstein néhány vádlóját, prominens üzletembereket, politikusokat és egyéb ismert személyiségeket.

Az iratok alapvetően annak a polgári peres eljárásnak a részei, amely szerint Jeffrey Epstein egykori szeretője, Ghislaine Maxwell elősegítette Virginia Giuffre szexuális kizsákmányolását. A CNN megjegyzi, hogy az első dokumentumcsomag nagy leleplezéseket alapvetően nem tartalmaz, viszont ez az első alkalom, hogy bírósági dokumentumokon keresztül lehet betekintést nyerni az ügy részleteibe.