Börtönben marad az olasz antifasiszta, Ilaria Salis2Fénykép© sonline.hu

Börtönben marad az olasz antifasiszta, Ilaria Salis

, 5 hír, 2 oldalnézet

A Fővárosi Törvényszéken folytatódott ma Ilaria Salis olasz szélsőbaloldali aktivista pere. A budapesti erőszakos bűncselekmények után indult büntetőügy elsőrendű vádlottja büntetett előéletű, több mint tíz éve követett el kisebb bűncselekményeket, és felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Ügyvédje házi őrizetet kért a bíróságtól, hogy home office-ban dolgozhasson a továbbiakban – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

Ilaria Salis korábban azzal hozakodott elő, hogy vagy egy olasz börtönbe helyezzék át, vagy küldjék házi őrizetbe a szüleihez. Tegnapi kérelme pedig már a letartóztatásának megszüntetéséről szólt.

A gyanúsított ügyvédje arról beszélt, hogy 16 millió forint óvadék megállapítására tesz indítványt abban az esetben, ha a kényszerintézkedés megszüntetése óvadék nélkül nem lehetséges. Ilaria Salis védője azt is felhozta, hogy védence körülményei Magyarországon is rendezettek, van lakó- és tartózkodási helye, tudna dolgozni is otthonról, és befogadója a mindennapi bevásárlásról is tudna gondoskodni.