Bőven akadt munkája a Nébihnek a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés során3Fénykép© blikk.hu

Bőven akadt munkája a Nébihnek a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés során

, 11 hír, 0 oldalnézet

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hivatalból piacfelügyeleti eljárást folytatott le annak áttekintésére, hogy a budapesti U. Attila végzett-e üzletszerűen – a hitelintézeti törvény szerint jegybanki engedélyhez kötött tevékenységet – betétgyűjtést, vagyfogadott-e el más visszafizetendő pénzügyi eszközöket a nyilvánosságtól.

A vizsgálat igazolta annak gyanúját, hogy U. Attila a Fireflies nemzetközi szállásközvetítői értékesítési rendszer termékeinek más személyek részére történő továbbértékesítésére hivatkozva számos magyarországi befektetőtől milliárdos nagyságrendű összegben vett át pénzeszközöket. Azokra mindössze 2-3 hónap alatt 18 százalékos hozammal megnövelt garantált visszafizetést ígért.

A valóságban azonban U. Attila a számára átadott összegekkel nem végzett semmiféle kereskedelmi tevékenységet, de időlegesen hatékonyan hitette el a befektetőkkel, hogy az által ígért ügyletek valóban megtörténtek. A magánszemélynek nincs, s nem is volt jegybanki tevékenységi engedélye betét vagy más visszafizetendő pénzeszközök gyűjtésére, elfogadására.