De Bruyne lenne a legjobb? Nem Guardiola méltatta© sonline.hu

De Bruyne lenne a legjobb? Nem Guardiola méltatta

, 4 hír, 0 oldalnézet

Az idén csalódást keltő szezont futó és rengeteg sérüléssel hátráltatott Brighton a címvédésért küzdő Manchester Cityt fogadta, amely a Real Madrid elleni BL-bukás után immáron teljes figyelemmel koncentrálhat a Premier League-ben zajló versenyfutásra és a városi rivális Manchester United elleni FA-kupa-döntőre – írta meg az Origo. Pep Guardiola alaposan felforgatta a kezdőcsapatát a Luton elleni, előző bajnokihoz képest, többek között kisebb sérülés miatt Erling Haaland játékára sem számíthatott.

Esélyeshez méltóan a Manchester City már az első félidőben eldöntötte a találkozót. Kevin de Bruyne csukafejessel szerzett vezetést a tizenhetedik percben, érdekesség, hogy 255. Premier League-meccsén ez volt a belga támadó középpályás 68. találata, de csupán az első fejesgólja. Majd Phil Foden szerzett két gólt. Foden ezzel megszerezte hetedik és nyolcadik gólját is karrierje során a Brighton ellen, márpedig ennél többször egyetlen csapat ellen sem volt eredményes.

Az angol támadó emellett az 50. és 51. bajnoki gólját lőtte az Amex stadionban, amivel Guardiola tanítványai közül Lionel Messi és Erling Haaland után a harmadik játékos, aki eljutott legalább eddig a mérföldkőig 23 éves korára