Csák János elbocsátotta L. Simon Lászlót31Fénykép© 24.hu

Csák János elbocsátotta L. Simon Lászlót

, 45 hír, 0 oldalnézet

Az Index értesülései szerint Csák János, a Kulturális és Innovációs Minisztérium vezetője hétfőn kirúgta L. Simon Lászlót, a Magyar Nemzeti Múzeum igazgatóját.

A múzeum körül napok óta áll a bál, miután Dúró Dóra javaslatára kitiltották a 18 éven aluliakat a gyermekvédelminek nevezett törvény alapján a múzeumból. A szélsőjobboldali politikus a World Press Photo kiállítás egy sorozata miatt kezdett akcióba, ami egy melegeknek otthont adó idősotthont mutatott be. A sorozatot Hannah Reyes Morales készítette. A Magyar Nemzeti Múzeum a 18+-os karikát kirakta, azonban a személyi igazolványokat a múzeum munkatársainak nincs joga ellenőrizni, nem is tették meg.

Dúró akciója után L. Simon László gúnyos posztban szólt be a szélsőjobboldali politikusnak: „Él és virul a nemzet múzeuma. Köszönjük, kedves Dúró képviselő asszony... Különösen köszönjük a közönségünk figyelmét, szeretetét és megértését" – írta. A kiállítás látogatói Dúró felhorgadása után megsokszorozódtak, komoly sorok kígyóztak az évről évre amúgyis nagy népszerűségnek örvendő tárlat előtt.