Csányi Sándor életműdíjat kapott2Fénykép1Videó© portfolio.hu

Csányi Sándor életműdíjat kapott

, 5 hír, oldalnézet

Éppen negyed évszázada indult el a kereskedés az OTP Bank részvényeivel a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), azóta a bank a magyar tőkepiac meghatározó kibocsátójává vált, a BUX indexben az OTP a legnagyobb súlyú papír, a bank iránti befektetői bizalom erős - mondta Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezérigazgatója szerdán, amikor a jubileum alkalmából ünnepélyes kereskedésindító csengetést tartottak a BÉT-en.

Csányi Sándornak, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának a tőzsde igazgatósága a 25 év elismeréseként a hazai tőkepiac fejlesztéséért életműdíjat adományozott. Az életműdíjat Patai Mihály, a BÉT elnöke adta át.

Végh Richárd kijelentette: az OTP Bank válságállónak bizonyult az elmúlt 25 évben, és "bomba formában van" a számok alapján. Az OTP részvény a 115 forintos bevezetési árfolyam közel százszorosán forog jelenleg. A papír a régió egyik legnagyobb forgalmú részvénye, több mint 35 ezer milliárd forint értékben kötöttek ügyleteket, nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi befektetők is.