Donald Trump az amerikai iskolák őszi újranyitását sürgeti3Fénykép© origo.hu

Donald Trump az amerikai iskolák őszi újranyitását sürgeti

, 6 hír, 0 oldalnézet

Az iskolák őszi újranyitását sürgette Donald Trump amerikai elnök azon az egész napos konferencián, amelyet kedden rendeztek a Fehér Házban, Mike Pence alelnök és Betsy DeVos oktatási miniszter részvételével.

A konferenciába videón bekapcsolódhattak kormányzók, polgármesterek és helyi tisztségviselők egyaránt. Azt vitatták meg, hogyan lehet a lehető legbiztonságosabban újranyitni az iskolákat az ősszel. A résztvevők többsége azzal érvelt, hogy a gyermekek további otthon tartása és a távoktatás folytatása rosszabb lenne, mint maga a járvány.

Donald Trump leszögezte: a kormányzat reményei szerint az iskolák jó része ismét megnyitja a kapuit. "Nem akarjuk, hogy az emberek ez ügyben politikai nyilatkozatokat tegyenek, vagy politikai okokból cselekedjenek" - fogalmazott, hozzátéve, hogy egyes helyeken úgy gondolhatják, hogy politikailag jót tesz az iskolák további zárva tartása. Kifejtette, hogy ezzel nem ért egyet, és a kormány nyomást gyakorol majd a kormányzókra és "mindenki másra" az iskolanyitás érdekében. A nyitást és a személyes oktatás megkezdését nagyon fontosnak mondta az ország érdekében.