Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira5Fénykép© portfolio.hu

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

, 9 hír, 0 oldalnézet

Az OTP csütörtökön indikatív ajánlatot tett egy Európai Uniós országban működő bank megvásárlására – jelentette be Csányi Sándor elnök-vezérigazgató az OTP éves közgyűlésén megtartott expozéjában. Az ügyletről még annyit árult el, hogy ha sikerül nyélbe ütni, ez lesz a bankcsoport történetének legnagyobb akvizíciója. Illetve részben ezzel indokolta, hogy az OTP közel ezer milliárd forintos 2023-as eredménye után “csak” 150 milliárd forintot fizet ki osztalékként részvényeseinek. További részleteket a közgyűlést követő sajtótájékoztatón sem árult el.

Azt azonban elárulta, hogy egyszer nézegettek egy német nagybankot is. Meg egy osztrákot is. De nem volt megfelelő az irányítási struktúra, túl drága is lett volna. Tulajdonképpen mindenfelé nézelődtek. Tegyük hozzá: ez aligha nem meglepő, az OTP üzleti stratégiájának központi eleme évek óta a nemzetközi terjeszkedés.

Arról, hogy az orosz Gazprom lehet a Ferencváros főszponzora Csányi Sándor – aki egyben a futballszövetség elnöke – csak a sajtóból értesült, nem tudja így lesz-e. Az ügyről elmondása szerint nincs határozott álláspontja. A Gazprom nem szankcionált entitás – emelte ki, hozzátéve: általában üdvözöl minden pénzt, ami a futballba érkezik.