Egész Európában felfüggesztették a nyugdíjbiztosítást kínáló szlovák céget - Magyarországon is sok ügyfele van3Fénykép© portfolio.hu

Egész Európában felfüggesztették a nyugdíjbiztosítást kínáló szlovák céget - Magyarországon is sok ügyfele van

, 5 hír, 0 oldalnézet

Ideiglenes intézkedésként 2020. szeptember 11-től  felfüggesztette a szlovák nemzeti bank (Národná banka Slovenska, NBS) a pozsonyi székhelyű, Magyarországon határon átnyúló szolgáltatóként jelen lévő NOVIS Biztosító termékeinek terjesztését, közölte a szlovák jegybank. A felfüggesztés a biztosító működésének valamennyi tagállamát érinti.

A közleményben azt írják, hogy a döntésre az Európai Biztosítás- és Foglalkoztatóinyugdíj-hatóság (EIOPA) és az NBS a biztosítónál idén március óta végzett, több országra kiterjedő közös ellenőrzése kapcsán került sor, e folyamat még nem zárult le.

A Magyar Nemzeti Bank fogyasztóvédelmi szabálytalanságok miatt már korábban, 2018. július 4-én felfüggesztette, majd 2019. július 11-én megtiltotta a NOVIS Biztosító több, befektetési egységekhez kötött élet- és nyugdíjbiztosításának hazai értékesítését, így az tavaly óta nem kínál új termékeket Magyarországon.