Egész Olaszországban tüntetnek a vendéglátósok3Fénykép© hirado.hu

Egész Olaszországban tüntetnek a vendéglátósok

, 6 hír, 0 oldalnézet

Az olasz vendéglátósok az utcára vonultak a legutóbbi korlátozások ellen. Nápolyban a polgármester is a kora esti zárás miatt tüntető étteremtulajdonosokkal együtt menetelt, miközben Milánóban az utcákra kitett üres asztalokkal tiltakoztak a hétfőn életbe léptetett szigorításokkal szemben.

Több város központját rendőrgyűrű zárta le az estére meghirdetett tiltakozások miatt.

Nápolyban a bárok, presszók és éttermek tulajdonosai azt kiabálták, nem segélyt, hanem munkát akarnak. A békés tiltakozáshoz Luigi De Magistris polgármester is csatlakozott. A város belvárosát rendőrgyűrű felügyeli az estére meghirdetett újabb demonstráció miatt, amelyen az oktatás újraindítását követelő családok is részt vesznek.

A milánói vendéglősök az utcára kitett üres asztalok mellett térden állva hangoztatták, hogy nem csak a járvány, hanem a kormány intézkedései is térdre kényszerítik őket. A tartományi székháznál estére meghirdetett tüntetés miatt rohamrendőrök álltak fel a környező utcákban. Torinóban szintén demonstrációt hirdettek meg az esti hat órás zárással egy időben, amelyhez szélsőbaloldali és szélsőjobboldali csoportok is csatlakozásukat jelezték. Torinóban a taxisok járműveikkel elfoglalták a tereket hangoztatva, hogy az éttermek esti nyitvatartása nélkül ők is munka nélkül maradnak.