Egy meccsre a bajnoki címtől a Sopron Basket4Fénykép© hirado.hu

Egy meccsre a bajnoki címtől a Sopron Basket

, 8 hír, 2 oldalnézet

A női kosárlabda NB I döntőjének második mérkőzését is megnyerte a Sopron Basket, ráadásul idegenben, a DVTK otthonában, így Roberto Iniguez csapata egy győzelemre került a címvédéstől, és az újabb bajnoki aranyéremtől.

Bár a feldobást a DVTK szerezte meg, az első támadásból nem született kosár, Határ Bernadett szedte össze a lepattanót, a túloldalon pedig ő fejezte be az akciót. Ezután két büntetőt is értékesített, így 4-0-al kezdett a Sopron. A folytatásban is pontatlanok voltak a diósgyőriek, mintha egy picit túlizgulták volna a meccs elejét, 8-0-nál a hazaiak edzője, Cziczás László ki is kérte az idejét. A szakember szavai hatottak, Mokango ugyanis végre megszerezte a DVTK első pontjait, de a vendégek azonnal válaszoltak rá. Végül 12-6-os soproni vezetéssel ért véget az első negyed.

A második 10 perc is soproni kosárral indult, és bár arra még volt válasza a hazaiaknak - ráadásul Medgyessy Dóra triplájával -, azt követően a címvédő állva hagyta a miskolciakat, 21-9-es vendégvezetésénél jött is Cziczás újabb időkérése.