Egy popmetál szupergroup lett a Nagy-Szín-Pad! győztese1Videó© sonline.hu

Egy popmetál szupergroup lett a Nagy-Szín-Pad! győztese

, 5 hír, oldalnézet

A győztes USEME saját, dedikált estét kap az Akvárium Klubban. Emellett minden döntős zenekar – így a Follow the Flow és a The Bluebay Foxes is 1-1 millió forintos videóklip támogatásban részesül, és a The Bluebay Foxes pedig vendégzenekari meghívást kapott a Budapest Parkba, valamint a Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV jóvoltából felléphet a Eurosonic Festival-on. Az elődöntők összes résztvevője fellép a Sziget, a Telekom VOLT, a STRAND és a Campus fesztiválon, valamint a MOL Nagyon Balaton eseményein. Az USNK még egy különdíjban is részesült, saját koncertestet kaptak az Akvárium Klubban.

A Useme-n vélhetően a Subscribe keménymagjának keménymagja volt jelen az elődöntőn – nagyjából ennyi ember is fér be az Akvárium kistermébe. Kétségtelen, hogy a Subi a hazai zenei élet megkerülhetetlen darabja és nagyrészt a tagokból álló Useme közönségét is ők alkotják. Csongor Bálint frontember úgy tüzeli fel a közönséget, ahogyan itthon nagyon kevesen, ez egyértelmű.

Szinte észre sem veszi az ember és máris a pitben találja magát. A Useme számok pedig brutálisan ütősek, de nem is csoda: vérprofi zenészek rakták össze: Anga-Kis Miklós, Szalkai Tibor, Varga Pici – mindannyian megkerülhetetlenek, ha hazai modern pop-rockról van szó.