Egyre többen veszik igénybe a személyi kedvezményt - a nap hírei© portfolio.hu

Egyre többen veszik igénybe a személyi kedvezményt - a nap hírei

, 5 hír, 3 oldalnézet

A zsidóüldözés szavakkal, ideológiákkal, írásokkal, a közbeszéd megváltozásával kezdődött – jelentette ki a Dohány utcai zsinagóga főrabbija a pesti gettó felszabadításának 75. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen. Frölich Róbert azt mondta: ezek a gondolatok jelölték ki az utat a gettó létrhozásáig. Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára azt emelte ki, hogy minden generációnak el kell gondolkodnia a múlt bűnein.

A magyar identitás és kultúra legmeghatározóbb elemének nevezte a Himnuszt a nemzetpolitikáért felelős államtitkár. Potápi Árpád a magyar kultúra napja alkalmából Kölcsey Ferenc szatmárcsekei síremlékénél tartott megemlékezésen azt mondta: a Himnuszban benne vannak a viharos évszázadok tragédiái, mementói, a nemzet esendősége, de ugyanúgy benne van a megrendíthetetlen hit is.

Az adóügyekért felelős államtitkár szerint egyre többen veszik igénybe a személyi kedvezményt. Az idén évi 96.600 forint jár azoknak, akik rokkantsági járadékban vagy fogyatékossági támogatásban részesülnek, és azoknak, akik olyan betegségben szenvednek, amely súlyos fogyatékosságnak számít, például laktóz- vagy gluténérzékenyek. A visszamenőleg is járó kedvezménnyel tavaly óta már több mint 110 ezren éltek.