Elhunyt Gyenesei István korábbi önkormányzati miniszter5Fénykép© blikk.hu

Elhunyt Gyenesei István korábbi önkormányzati miniszter

, 8 hír, 0 oldalnézet

Csütörtökön este meghalt Gyenesei István. Ezt családja erősítette meg a Kaposvármost portálnak. A Somogyért Egyesület elnöke, korábbi megyei elnök, országgyűlési és kaposvári önkormányzati képviselő, egykori önkormányzati miniszter tavaly októberben közölte a közösségi oldalán, hogy betegsége, amely miatt korábban amputálni kellett a jobb karját, ismét „ringbe kényszerítette.”

Gyenesei István 1948. április 1-jén született Kaposváron. 1972-ben a gödöllői egyetemen szerzett diplomát, tíz évre rá gazdaságtudományi doktorátust tett. 1993-ban elvégezte az ELTE politológia szakát. A hetvenes években az MSZMP Somogy megyei és központi apparátusában dolgozott. 1986-tól a Somogy Megyei Tanács, 1990-től a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke volt.

Utóbbi tisztséget (az 1994 és 1998 közötti időszakot leszámítva) 2006-ig betöltötte. 2006-ban – egyetlen – független képviselőként jutott a parlamentbe. Gyurcsány Ferenc 2008. május 15-től nevezte ki önkormányzati miniszternek, a posztot csaknem egy évig töltötte be.