Építeni akarunk, nem rombolni2Fénykép© beol.hu

Építeni akarunk, nem rombolni

, 7 hír, 0 oldalnézet

Gyurcsány Ferenc, a baloldal vezetője például azt mondta, hogy Vidnyánszky Attilát földönfutóvá kell tenni minden értelemben – azaz ki kell majd rúgni és a vagyonát is el kell kobozni. Korábban Palkovics László miniszter részletesen elmagyarázta, hogy miért van szükség – több más egyetem mintájára – az SZFE átalakítására. Miért lesz így gazdaságosabb a működés és jobb a szakmai munka.

A Magyar Teátrumi Társaság korábban egyébként közzétette, hogy a szakma jelentős többségének a véleménye szerint alacsony színvonalú az oktatás az SZFE-n. Az intézmény vezetői közül többen talán emiatt is nem a szakmai munkáról kezdtek vitatkozni, hanem politikai kérdést próbáltak kreálni az átalakítás ügyéből.

Vidnyánszky Attila az Origónak adott interjúban azt mondta: építeni akarunk, nem rombolni.

Meglepték azok a reakciók, amelyeket az elmúlt hetekben kapott? „Vidnyánszky hazudik” – mondták az SZFE tüntető diákjai, „cél a leszámolás” – nyilatkozta Ascher Tamás, Jordán Tamás a magyar színház pápájának nevezte, mondván: ön tévedhetetlenek tartja magát. Vidnyánszky és társai „minden értelemben földönfutók lesznek” – üzente a Facebookon Gyurcsány Ferenc…