Ezüstérmes a magyar strandkézilabda-válogatott11Fénykép© 168.hu

Ezüstérmes a magyar strandkézilabda-válogatott

, 19 hír, 0 oldalnézet

A magyar férfi strandkézilabda-válogatott kiélezett küzdelemben, a rávezetés nyolcadik párjáig tartó csata végén 2-1-re elveszítette a Spanyolország elleni finálét, így ezüstérmet nyert a lengyelországi Európa Játékok csütörtöki versenynapján, Tarnówban.

Gulyás István Európa-bajnok együttese csütörtök délelőtt az elődöntőben 2-0-ra legyőzte Portugáliát, majd egészen estig volt ideje felkészülni a spanyolok elleni döntőre, mely az elejétől a végéig óriási küzdelmet hozott a felek között.

A csapat Gyene, valamint a beálló pozícióból, levegőben kapott passzok után rendre eredményes Kun vezérletével 8-2-re, majd 10-4-re is elhúzott, ám néhány kihagyott helyzet megbosszulta magát és a rivális a játékrész második felére ledolgozta hátrányát. Az egyenlítés után a magyarok érezhetően nem ijedtek meg és az előnyt szinte végig ők szerezték meg újra és újra, de az utolsó másodpercekben 22-22-nél kimaradt a magyar helyzet, a rivális pedig egy egypontos találattal az utolsó pillanatokban megnyerte a félidőt.