Fél áron vehetett lakást Budakalászon egy képviselő fia2Fénykép© index.hu

Fél áron vehetett lakást Budakalászon egy képviselő fia

, 5 hír, 2 oldalnézet

A budakalászi önkormányzat 8,7 millió forintért adott el a vagyonhasznosítási bizottság elnöke fiának, azaz Máté István gyermekének egy 34 négyzetméteres ingatlant, számolt be a Blikk. A lakás a budapestiek által kedvelt Omszki-tó mellett található. Mindez azért érdekes, mert az ingatlan jóval többet érhet, akár a vételár dupláját is. Legalábbis 3 hónappal korábban ugyanott hirdettek egy ugyanekkora lakást, 14,9 millió forintért az árverésen, amit végül valaki 17,5 millió forintért vett meg.

A politikus fiának még az ennél jóval alacsonyabban megbecsült 10,8 millió forintból is engedtek 20 százalékot, így lett az ár 8,7 millió forint – derül ki a bizottsági előterjesztésből. Egy sorház egyik részéről van szó amúgy, előkerttel, hátul udvarral, vagyis egy kis alapterületű kertes házhoz jutott hozzá a bizottsági elnök fia 8,7 millió forintért.

Máté István a Blikk megkeresésére azt állította, a lakás tényleg nem ért többet, mint amennyiért a fiának eladták, és a házban korábban is hasonló áron adtak el ugyanilyen lakásokat. Állította továbbá, hogy a fia romot vett, a csatornát is cserélni kell, a fűtés kályha volt, és csak a csupasz falak maradtak meg a felújításnál. Akár 8-10 milliót is lehet költeni rá, olyan rossz állapotban volt.