Fokozódhat az amerikai-iráni konfliktus, esnek a tőzsdék4Fénykép© portfolio.hu

Fokozódhat az amerikai-iráni konfliktus, esnek a tőzsdék

, 10 hír, oldalnézet

Mérsékelt eséssel zárták a hét második napját az amerikai részvényindexek, miután a piaci kommentárok szerint az amerikai-iráni konfliktussal összefüggő aggodalmak háttérbe szorították a nap folyamán beérkező, kedvező makroadatokat. A Dow végül 120 pontos esést követően 0,4 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,3 százalékot esett, míg a Nasdaq stagnált.

Mérsékelt eséssel zárta a hét második napját a magyar tőzsde, a BUX 168 pontos mínusz mellett 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. A Magyar Telekom 0,2 százalékos esés után 439 forinton zárt, a Mol 0,4 százalékkal került lejjebb, az olajcég papírjai 2 872 forinton zártak, a Richter 2 százalékos esés után 6 225 forinton zárt. A blue chipek közül egyedül az OTP volt képes emelkedni, a bankrészvény 0,4 százalékkal került feljebb, az OTP 14 700 forinton búcsúzott a hét második napjától.

Fokozódott a közel-keleti feszültség, miután Irán egy iraki légibázis ellen hajtott végre rakétatámadást, az iráni Forradalmi Gárda azt közölte szerdán, hogy hajnali rakétacsapásai "teljesen lerombolták" az amerikai erők által használt iraki Ain al-Aszad légitámaszpontot.