Folyton tönkremegy a német kormánygép© 24.hu

Folyton tönkremegy a német kormánygép

, 5 hír, 0 oldalnézet

Ismét meghibásodott egy német kormánygép, ezúttal Heiko Maas külügyminiszter nem tudott időben elindulni hivatalos külföldi útjára – írja német hírportálok alapján az MTI.

A német diplomácia vezetőjével fél éven belül hatodszor fordult elő, hogy a szállítására kijelölt repülőgép meghibásodása miatt módosítania kellett programját. A külügyminisztérium tájékoztatása szerint a tervezettnél nagyjából fél órával később és egy kisebb géppel – egy A321 típusú Airbus helyett egy A319-essel – indult négynapos észak-amerikai útjára.

A védelmi minisztérium politikai tisztségviselőket hivatalos úton repülővel szállító szolgálatánál az utóbbi három évben legkevesebb 15 meghibásodás történt. A legismertebb egy tavaly novemberi eset, akkor Angela Merkel kancellár nem érkezett meg időben a világ legfejlettebb országait összefogó G20 csoport argentínai csúcstalálkozójára, mert műszaki hiba miatt vissza kellett fordulnia gépének, a második világháború utáni első kancellárról, Konrad Adenauerről elnevezett Airbus A340-300-as repülőnek.