Fontos üzenetet küldött Von der Leyen2Fénykép© hirado.hu

Fontos üzenetet küldött Von der Leyen

, 6 hír, 2 oldalnézet

Az Európai Bizottság megvizsgálja a magyar parlamentben által hétfőn elfogadott, a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt és annak kormányzati végrehajtását - közölte Eric Mamer, az uniós bizottság vezető szóvivője kedden. A jogszabály meg nem határozott időre meghosszabbítja a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetet, és így a rendeleti kormányzás lehetőségét Magyarországon.

Az uniós bizottság vizsgálata során figyelemmel lesz a valótlanságot "híresztelők" büntethetőségére vonatkozó törvénycikkre, ugyanis a szólásszabadságot, valamint a média és a véleménykifejezés szabadságát még e nehéz időkben is tiszteletben kell tartani - mondta az MTI szerint Eric Mamer, az uniós bizottság vezető szóvivője.

Megszólalt Ursula von der Leyen is

Eric Mamer ismertette az Európai Bizottság (EB) elnökének a tagállamok rendkívüli intézkedéseiről kedden kiadott nyilatkozatát, amelyben Ursula von der Leyen kiemelte: a kormányoknak gyors és hatékony fellépéshez szükséges eszközökkel kell rendelkezniük az állampolgárok közegészségének védelme érdekében. A bizottság elnöke rendkívül fontosnak nevezte, hogy az intézkedések meghozatala ne az uniós szerződésekben meghatározott alapelvek és értékek rovására történjenek.