Frissítő oltásra is szükség lehet - a nap hírei2Fénykép© 24.hu

Frissítő oltásra is szükség lehet - a nap hírei

, 8 hír, 5 oldalnézet

A pénzügyminiszter szerint elsősorban az önellátás volt a cél az Egészségipari Támogatási Program elindításakor. Ezt a kihívást kevesebb mint egy év alatt sikerült teljesíteni számos területen. Varga Mihály Tökölön és Szigethalmon adott át egészségipari fejlesztéseket. A miniszter elmondta, Magyarország a saját lábára állt egyebek mellett maszkgyártásban, a Favipiravir, illetve az oltáshoz használt orvosi eszközök és a fertőtlenítőszerek előállításában.

Az első héten félmillióan szerezték be az uniós védettségi igazolást Magyarországon - közölte a kormányszóvivő. Szentkirályi Alexandra a Facebookon közzétett videoüzenetében hangsúlyozta, hogy az igazolás megkönnyíti az unión belüli utazásokat. Felidézte, hogy a dokumentum papíralapon és elektronikusan is elérhető, angol-magyar nyelvű. Felhívta a figyelmet ugyanakkor arra, hogy az uniós tagállamok saját beutazási szabályokat is megszabhatnak.

Az elmúlt 24 órában nem volt halálos áldozata a koronavírus járványnak Magyországon, és 44 új fertőzöttnél igazolták a kórokozót. 87 beteget ápolnak kórházban, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek száma 37 és fél ezer alá csökkent. A járvány kezdete óta már több mint 808 ezren kapták el a vírust és 30 ezer 4 ember halt meg a betegségben.