Futóversenyre hívta ki Németh Szilárdot és Budai Gyulát Fekete-Győr András6Fénykép1Videó© 168ora.hu

Futóversenyre hívta ki Németh Szilárdot és Budai Gyulát Fekete-Győr András

, 8 hír, oldalnézet

Újabb stációjához érkezett az Orbán Gáspár külföldi taníttatása kapcsán kialakult szópárbaj Budai Gyula és Fekete-Győr András, a Momentum elnöke között. Ahogyan korábban beszámoltunk róla, az ellenzéki politikus kihívta egy szigetkörre a fideszes politikust, illetve Németh Szilárdot, a Fidesz alelnökét, miutén azok kellemetlen megjegyzéseket tettek rá, amiért kritizálta Orbán Gáspár közpénzes taníttatását.

Orbán Viktor miniszterelnök fia két másik magyarral együtt 2019 szeptembere után elvégezte a brit katonai elitiskola, a Sandhurst Royal Military Academy kilenc hónapos kurzusát a Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjasaként, ami kadétonként közel 40 millió forintba kerülhet. A tanulmányokat több ellenzéki szereplő is élesen bírálta, köztük Fekete-Győr András is, erre pedig több kormánypárti reakció is érkezett.

Fekete-Győr vasárnapi posztja szerint „Németh Szilárd után ma Budai Gyula Országgyűlési Képviselő hivatalos oldala dicsekszik azzal, hogy végigcsinált egy katonai alapképzést, amit én szerinte nem tudnék.” A politikus arról írt, fogalma sincs, „hogy jön ez ahhoz, hogy politikai kérdésekben igazam van-e, de ez most mindegy.