Galambos Lajos nyáron elhagyhatja a börtönt2Fénykép© 168.hu

Galambos Lajos nyáron elhagyhatja a börtönt

, 4 hír, oldalnézet

Bizakodó Galambos Lajos és abban reménykedhet, hogy nyáron már hazakerülhet – mondta a Borsnak Csontos Zsolt, a zenész ügyvédje. Galambos Lajos ugyanis jogi képviselője szerint megfelel azoknak a törvényi követelményeknek, amelyek alapján a börtön helyett reintegrációs őrizetbe helyezhetik.

A trombitás egy hete kezdte meg börtönbüntetését.

Galambos Lajos nagyjából egy évvel ezelőtt kezdte meg 3 év és 6 hónapos börtönbüntetését. A trombitást még 2015-ben tartóztatták le azzal a gyanúval, hogy saját birtokán és egy tatai lakóparkban is illegálisan vételezett energiát, majd megpróbálta megvesztegetni a hatóságokat. Több társával együtt gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények elkövetésével vádolták.

“Ügyfelem kifejezetten jó hangulatban van, ami nem csoda, hiszen már látja a lelki szemei előtt a bezártság végét. Fizikailag sem romlott az állapota, inkább stagnált, nem fogyott többet, beállt a súlya. Összességében azt tudom mondani, hogy lelkileg jó van, várja már a nyarat” – mondta Csontos a lapnak.