Elutasították Galambos Lajos otthonápolási kérelmét2Fénykép© 24.hu

Elutasították Galambos Lajos otthonápolási kérelmét

, 6 hír, oldalnézet

Április 26-án vonult be a baracskai büntetés-végrehajtási intézetbe Galambos Lajos, akit víz-, gáz- és áramlopás miatt ítéltek 3 év 6 hónap börtönbüntetésre. A gyógyíthatatlan betegségben szenvedő zenészt azóta folyamatos egészségügyi felügyelet alatt tartják, ezért otthonápolási kérelemért folyamodott, ezt azonban a napokban a Székesfehérvári Törvényszék másodfokon elutasította, tudta meg a Blikk. Az értesülést a zenész ügyvédje, dr. Csontos Zsolt is megerősítette.

"A döntés lényege az volt, hogy mivel a büntetés-végrehajtás orvosa nem tartotta megalapozottnak azt a felvetést, hogy ügyfelem részben vagy egészben önellátásra képtelen lenne a börtönben a mindennapi életvitele során, a bíróság arra az álláspontra helyezkedett, hogy elfogadja a bv orvosának ajánlását. Ebben a körben még szakértői bizonyítást sem rendeltek el.

Sajnos, a döntés óta Lajcsi egészségi állapota tovább romlott.

Mondanom sem kell, először letaglózta a hír, ami teljesen érthető, hiszen azt remélte, hogy kedvező döntés születik az ügyben, ám utána sikerült összeszednie magát, és amikor találkoztam vele, már újra a jövőt tervezgette, hogy mi mindenbe is vág majd bele a szabadulása után" - nyilatkozta a lapnak a jogász, majd védence egészségi állapotáról is beszélt: